Nova R&C rešitev vam pomaga upravljati tveganja po celem svetu

Razmišljate, kako bi v poslovne procese čim bolj preprosto, a učinkovito vpeljali avtomatizacijo in digitalne tehnologije? Najboljše rezultate dosežete s podporo ažurnih in natančnih podatkov iz celega sveta in z zanesljivimi bonitetnimi in napovednimi analitičnimi ocenami na enem mestu.

Zmogljiva nova Dun & Bradstreet platforma za Credit-to-Cash procese, D&B Finance Analytics deluje na podlagi umetne inteligence in ponuja poglobljene uvide za več kot 450 milijonov podjetij po svetu.

Jo želite brezplačno testirati? Pišite nam na e-naslov customerservice.si@dnb.com ali nas pokličite na številko 080 39 03.

Kakšne prednosti prinašata avtomatizacija in umetna inteligenca?

V zadnjih dveh letih je digitalna transformacija podjetij postala nujnost. Pri tem pa ostaja velik izziv razpršenost podatkov v različnih nepovezanih sistemih in ročna obdelava podatkov, ki je zamudna in manj točna kot računalniška. Posledično se pojavljajo težave pri obdelavi podatkov, njihovi komplementarnosti z obstoječimi regulativami, prihaja tudi do nekonsistentnega poročanja o rezultatih, ki so pogosto utemeljeni na podlagi pomanjkljivih podatkov. Na srečo je tehnologija napredovala, da je danes večino nalog, kot so vključevanje novih strank, določanje posojilnih pogojev in omejitev ter zbiranja plačilnih procesov, mogoče avtomatizirati s pametnejšo uporabo analize podatkov in umetne inteligence. Za podjetja je postalo nujno, da avtomatizirajo že najpreprostejše postopke. S tem prihranijo čas, zmanjšajo stroške in sprejmejo donosnejše odločitve.

Kako v negotovih časih sprejeti pametne poslovne odločitve?

Podjetja, ki se znajo v novih situacijah hitro in učinkovito prilagoditi, izstopijo iz krize kot zmagovalci. Zaradi negotovosti je sprejemanje poslovnih odločitev postalo težje, vendar nam lahko sodobne tehnologije v kombinaciji z ažurnimi in zanesljivimi podatki ter analitičnimi uvidi v situacije po svetu olajšajo odločanje.

»Lahko imate najboljšo tehnologijo na svetu, a če je ne poganjate s pravim gorivom (v tem primeru podatki in analitika), potem ta tehnologija ni tako učinkovita, kot bi lahko bila. Gre za kombinacijo ločenega pogleda na stranko, ki ga povežemo z več ločenimi bazami podatkov, to pa potem uporabimo kot gorivo za tehnologijo,« pojasnjuje Tim Vine, vodja oddelka za mednarodne rešitve za finance in tveganja v Dun & Bradstreet UK.

Kako še učinkoviteje upravljati tveganja z novo globalno R&C rešitvijo družbe Dun & Bradstreet?

D&B Finance Analytics je novost na slovenskem trgu. Inteligentna in preprosta rešitev za Credit-to-Cash procese omogoča najgloblje uvide v podatke in analize za več kot 450 milijonov podjetij iz 234 držav. Vsakodnevno se v največji bazi podatkov Dun & Bradstreet, Podatkovnem oblaku, 

Dun &  Bradstreet raziskava je pokazala, da kar 98 % finančnih vodij ne uspe učinkovito upravljati podatkov svojih strank, zgolj dobra četrtina podjetij pa ima proces Credit-to-Cash popolnoma avtomatiziran.

posodobi več milijonov novih podatkov o blokadah podjetij, plačilnih indeksih, lastništvu, stečajih itd. Z D&B Finance Analytics lahko npr. identificirate tiste stranke, ki so komercialno močnejše in hkrati plačilno sposobne. Rešitev obsega dve prilagodljivi aplikaciji – Credit Intelligence (Podatki o kreditih) in Receivables Intelligence (Podatki o terjatvah), s katerima boste učinkoviteje upravljali tveganja, povečali operativne učinkovitosti, zmanjševali stroške in izboljševali izkušnje strank.

Oglasno sporočilo: Dun & Bradstreet Objavljeno je bilo v MQ reviji št. 50, aprila 2022.