Navdihujejo z dobrimi zgodbami

Video podkast Projekt Restart je ‘otrok’, ki se je rodil v času pandemije Covid-19. Projekt je, pravi ena izmed njegovih pobudnic, Alenka Vidic Praprotnik, nastal z idejo in željo po širjenju dobrih praks, znanja in idej. Vanj vključujejo močne, pozitivne osebe, ki vsem kažejo svetlo plat vsakdana, širijo navdih ter delijo svoje izkušnje.

Kaj je bil povod za Projekt Restart?

Kriza, v kateri se je znašla Slovenija, je botrovala odločitvi, da smo zagnali Projekt Restart. V celotni državi je odmeval strah, ki je preprosto pomenil, da se je vsak posameznik znašel v krču, kar pa negativno vpliva na naše delovanje. Osrednji namen projekta je bil in bo še naprej širjenje pozitivnih zgodb, ki nam jih manjka, ter izobraževanje o dobrobiti ter zdravju, ki je ključnega pomena za uspeh. Med nami je cela vrsta uspešnih posameznikov, katerih znanje in navdihujočo energijo je treba širiti. Uspeha pri projektu ne iščemo le v poslovno uspešnih primerih, iščemo ljudi, ki so na tak ali drugačen način v življenju uspeli, črpamo iz njihovih izkušenj ter celovite zgodbe uspeha predstavljamo našemu občinstvu.

Ste na kateri dosežek projekta še posebej ponosni in zakaj?

Več stvari je. Ker pa je cilj širjenje zgodb, smo v ekipi izjemno ponosni na neverjetne odzive na pogovore. Ti včasih pridejo v obliki komentarjev v objavah, mnogokrat v zasebno sporočilo, uspeh projekta pa najbolje vidimo takrat, ko nas ljudje zaznajo sami in nam sami ponudijo tudi tako ali drugačno sodelovanje pri projektu.

Kakšna je vizija projekta?

Vizija projekta in ekipe je »širjenje navdiha, dobrih zgodb in s tem spodbujati spremembo, razvoj vsakega posameznika«. Z vsako zgodbo želimo spodbujati posameznike, da se premaknejo iz statusa quo in se ne prepustijo strahu. Take ljudi potrebuje tudi naše gospodarstvo, tako bomo premikali naprej tudi našo državo.

Zakaj je po vašem mnenju pomembno, da slovenski managerji in managerke vračate družbi?

V življenju nič ne narediš sam. Vsi imamo v ozadju ljudi, ki so naši mentorji in podporniki. S projektom Restart smo želeli ustvariti tako okolje, kjer delimo znanje, nudimo podporo in kjer lahko vsak najde navdih. Prepričana sem, da je deljenje znanja in pomoč drugim tisto, kar nas obogati.

Intervju je bil objavljen v MQ reviji št. 47, novembra 2020.