Boštjan Podkrajšek: “Trajnost prinaša priložnosti za izboljšanje življenja”

Pogovarjali smo se s prejemnikom subvencije Sklada za talente, Boštjanom Podkrajškom iz podjetja Cinkarna, o njegovi izobraževalni izkušnji na Harvard Business School (program Sustainable Business Strategy).

Zakaj ste se odločili za izobraževanje preko Sklada za talente?

Želel sem si razširiti obzorja, novih izzivov in pa seveda novih različno mislečih obrazov.

Kaj vas je najbolj (in morda kaj malo manj) navdušilo v izbranem programu?

Najbolj me je navdušil način dela in princip podajanja vsebine. Neverjetno kako je mogoče preko online aplikacije izvesti odlično izobraževanje.

Kaj so najpomembnejša sporočila, ki ste jih dobili in jih je pomembno posredovati tudi drugim (mladim) managerskim kolegom? 

Vsaka slaba stvar je za nekaj dobra in te lahko naredi boljšega. Vedno je potrebno pogledati kakšne priložnosti mi ponujajo določene situacije oziroma kako lahko tveganja spremenim v priložnosti.

Najpomembnejše sporočilo izobraževanja bi lahko povzel/a v eno poved: 

Trajnostne zahteve ne prinašajo tveganja in stroške, ampak prinašajo priložnosti za izboljšanje življenja z višjo dodano vrednostjo.

Kako bi druge mlade managerske kolege spodbudili, da se prijavijo na razpis sklada? 

To je ena izmed boljših izkušenj in izobraževanj, ki sem jih bil deležen. Je čudovit način sklepanja poznanstev z različnimi ljudmi iz različnih okolij.

Kakšna prihodnost nas čaka in kaj lahko sami storimo, da bo prihodnost boljša in svetlejša? 

Čaka nas svetla prihodnost, polna izzivov, če se bomo vprašali, :”kaj lahko jaz naredim za državo in ne kaj bo država naredila zame” in bomo ”jaz-danes” postavili na drugo mesto in bom na prvo mesto postavili ”mi-jutri”.

Kako bi opisali trajnostnega voditelja? 

Trajnostni voditelj gre na pot z mislijo na konec, kako bomo mi živeli jutri in ne kako bom jaz živel danes. Trajnostni voditelj vodi z dobrim namenom z mislijo na družbo, ki mora preživeti jutri.

Podporniki projekta: