Kaj sestavlja managerjevo spričevalo odličnosti?

Dr. Anja Svetina Nabergoj je Slovenka. Enakovredno se uvršča v krog najbolj priznanih predavateljev na ameriškem Stanfordu. Organizacijam po celem svetu pomaga zgraditi samozavest za ustvarjalnost in razviti inovacijski potencial.

Boštjan Gorjup je Slovenec. Je med najuspešnejšimi managerji v korporaciji BSH in na podlagi izjemnih managerskih rezultatov dobitnik priznanja Manager leta 2018.

Mag. Marjana Krajnc, Slovenka, je višja direktorica operative in kakovosti v Danfoss Trati. Med rezultati svojega dela v štirih letih beleži za več kot 70 % višjo zanesljivost izdelkov in prav tolikšno znižanje stroškov.

Andrej Božič je slovenski manager, ki tudi pušča odtis v mednarodnem okolju. Skupaj s Ksenijo in dr. Danah Zohar ter sodelujočimi pionirji v globalnem merilu polaga tirnice kvantnemu voditeljstvu.

Dr. Sašu Dolencu bi lahko rekli slovenski Malcolm Gladwell. Je fizik, filozof, novinar in pisatelj v eni osebi. Znanstvene koncepte zna razložiti tako, da jih lahko razume kdorkoli.

Anja, Boštjan, Marjana, Andrej in Sašo bodo z nami na novembrski MQ konferenci Združenja Manager. Rdeča nit letošnje vsebine je managerjevo spričevalo odličnosti. Kaj ga sestavlja? Vemo, da so to dobri rezultati, na pravi način. A kako jih merimo? Spremljamo? In: ali znamo spodbujati rast in zagotoviti preobrazbo? Prav vodenje sprememb je tisto, ki voditelja najbolj loči od managerja.

V program smo z mednarodnim gostom vtkali ambicijo evropske fundacije za kakovost EFQM: »Postati in ostati gonilna sila trajnostne odličnosti v evropskih organizacijah ter soustvarjati svet, v katerem bodo evropske organizacije igrale najpomembnejšo vlogo.«

Pri tem črpamo iz korenin stroke managementa. Zavedajoč se, da podjetništvo ni nekaj izven managementa. »Tisto, kar imajo skupnega podjetniki, ki sem jih srečal, ni nek določen tip osebnosti, temveč predanost sistematičnemu inoviranju,«  je v svojem delu o poklicu managementa napisal Peter Drucker. Poudarjal je tudi, da se podjetništvo ne nanaša na velikost ali starost podjetja, temveč na določeno vrsto aktivnosti. Srce teh aktivnosti so inovacije.

Prva podjetja so se v Sloveniji rodila leta 1989 (po tedanji Markovićevi zakonodaji). Istega leta je nastalo Združenje Manager. In tudi EFQM fundacija s ciljem spodbuditi konkurenčnost evropskih organizacij. Naključje? Simbolika? Kdo ve. Vsekakor pa dobra podlaga za rast in odličnost managementa – tudi zaradi izjemnih managerjev iz Slovenije.

MQ konferenca je namenjena (tudi) dvigu samozavesti. Slovenci smo narod inženirjev, inovatorjev in pionirjev – le svet tega še ne ve. In nekoč bomo globalno (pri)znani tudi po inovativnem voditeljstvu.

Čim več nas bo na MQ konferenci, hitreje se bo to zgodilo. Prijavite se...

Mag. Edita Krajnović, Mediade, vodja skupine za sodobno voditeljstvo